Понякога в покривите се появяват течове години преди целия покрив да се нуждае от подмяна. Обикновено тези течове са причинени от локално увреждане, като напукани или липсващи керемиди или на плосък покрив от напукани области.

Най-трудната част от ремонта на този вид повреда е локализирането на течовете. В тази статия, вие ще научите полезни съвети за намиране и отстраняване на течове на всички видове покриви, както и някои предложения за поддръжка на улуци и вентилационни тръби.

Тъй като работата по покрива може да бъде опасна, не забравяйте да обърнете внимание на предпазните съвети - те могат да Ви спасят от сериозна контузия. Нека да започнем, като разгледаме как да поправите течове на покрив с керемиди.

Необходимите мерки за безопасност трябва да се вземат за всякакви ремонти на покрива, запомнете ги внимателно:

  • Ремонт на покрива трябва да се направи в слънчев ден, когато повърхоността на покрива е напълно суха. Много опасно е когато покривът е мръсен и хлъзгав.
  • Винаги се използват обезопасителни въжета.
  • На стръмни покриви, използвайте стълби или скеле, които да ви осигурят сигигурна позиция.
  • Обувките с гумена подметка дават най-доброто сцепление при работа на покрив.
  • Местоположението на електропроводите трябва да се има предвид, когато се работи по покрива.


Как да открием теч на покрива:

За целта е нужно да се прегледа внимателно мястото, където тече. Пак препоръчваме, ако имате и най-малкото колебание - извикайте специалисти. Процедурата е сложна, защото се изисква хем да се направи по сухо време, хем да се използва вода за да се проследи от къде тече. Следващата илюстрация показва как се намира теча.

Таваните обикновено са тъмни места, доста често прашни и работата е опасна и трудна за сам човек. Нашите специалисти са с богат опит и знаят как да се справят професионално.